tag:blogger.com,1999:blog-527923593912899331.post7570147367581000607..comments2023-11-23T01:39:31.990+01:00Comments on Dziewczyna do zjedzenia: Jogurtowe muffiny z bananem, czekoladą i cynamonowym lukremNikirahttp://www.blogger.com/profile/09358720889053681011noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-527923593912899331.post-63042929074533991632013-09-16T11:36:51.006+02:002013-09-16T11:36:51.006+02:00Po prostu nabierałam na łyżeczkę sporo lukru, zwie...Po prostu nabierałam na łyżeczkę sporo lukru, zwieszałam ją nad muffinkami i z utworzonej lukrowej nitki paćkałam wzorki. Bez żadnych skomplikowanych przyrządów. ;)Nikirahttps://www.blogger.com/profile/09358720889053681011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-527923593912899331.post-6141387632520023082013-09-16T11:24:48.186+02:002013-09-16T11:24:48.186+02:00A jak udało Ci się osiągnąć tak fantastyczne wzork...A jak udało Ci się osiągnąć tak fantastyczne wzorki na muffinkach? Jestem nimi oczarowana :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07469870834961174481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-527923593912899331.post-25425565240884010962013-09-15T13:36:26.405+02:002013-09-15T13:36:26.405+02:00Jasne, zwłaszcza, że jest wręcz banalny. ;)
Do ża...Jasne, zwłaszcza, że jest wręcz banalny. ;)<br /><br />Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem układasz warstwami makaron ugotowany al dente, farsz mięsny (np taki jak w moim przepisie na pierogi po bolońsku, tylko dodałam do niego jeszcze starty żółty ser), znów makaron,(nie pamiętam dokładnie ale na makaron chyba dałam starty żółty ser - tak czy inaczej z warstwami można przecież poeksperymentować ;) ), na to ugotowany kalafior podzielony na różyczki (ważne by go nie rozgotować!), zalewasz to beszamelem. I hop do piekarnika. <br /><br />Beszamel - 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, ok 1,5 szkl mleka (ja dodałam do mleka trochę maślanki), sól, pieprz, gałka muszkatołowa.<br />W garnku na małym ogniu rozpuszczasz masło, dodajesz mąkę i wciąż mieszasz trzepaczką. Gdy masło z mąką połączy się i nie będzie grudek dodajesz letnie mleko. Mieszasz, doprawiasz, gdy za gęste dolewasz mleka. Zdejmij z ognia gdy sos będzie gładki i kremowy. <br /><br />I gotowe. Bardzo mi miło jeśli zainspirowałam. :)Nikirahttps://www.blogger.com/profile/09358720889053681011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-527923593912899331.post-85029066488555086312013-09-14T22:15:32.253+02:002013-09-14T22:15:32.253+02:00A podasz przepis na tą zapiekankę - wygląda wprost...A podasz przepis na tą zapiekankę - wygląda wprost wybornie !!!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13312130552362947810noreply@blogger.com