Ach, te muffiny wytrawne, chyba nigdy mi się nie znudzą. Zwłaszcza, że wciąż dostaje na nie zamówienia! Obawiam się, że mogę doprowadzić do tego, że odzwyczaję co poniektórych od "zwyczajnych" śniadań, przez co bez słonej muffiny nie będą w stanie rozpocząć dnia! ;p
Składniki:
1,5 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1/4 szkl oleju
1/3 szkl mleka
4 łyżki majonezu
puszka kukurydzy (340 g)
140 g szynki
sól, pieprz
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce zmiksować jajka, majonez, olej i mleko. Dodać pokrojoną szynkę i odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z mąką. Napełniać foremki do ok 3/4 wysokości i piec aż się zrumienią (ok 25 minut) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz