Czego nam potrzeba?
- filetu z piersi kurczaka
- odrobiny oliwy
- ulubionych przypraw (ja postawiłam na chińskie smaki)
- kawałka papieru do pieczenia
- patelni
(w późniejszym etapie przydadzą się również talerz, nóż i widelec ;P )
Jak to zrobimy?
Opcje są dwie - albo smarujemy kurczaka oliwą i przyprawami, po czym kładziemy go na połowie kawałka papieru i przykrywamy drugą.
Albo to papier smarujemy oliwą i posypujemy przyprawami, po czym umieszczamy na nam kurczaka.
Ja wybrałam opcję natarcia kurczaka ;) |
Wydaje mi się, że na grillu taki papierowy kurczak też by się sprawdził. :)
U mnie kurczak w towarzystwie kaszy kuskus z przyprawami i kalafiora gotowanego na parze |
Kiedyś często tak robiłam, ale ostatnio zapomniałam... Dzięki za przypomnienie! :)
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy! :) Polecam się na przyszłość
Usuń