piątek, 9 maja 2014

Sałatka z mozzarellą i awokado - idealna na piknik czy grilla!

Bardzo sympatyczna sałatka, która idealnie wpasuje się w grillowe klimaty (chociażby przez wspólną cechę podwójnego l ;p ). Nie zawiera majonezu, ciężkich dressingów ani nic takiego. Jedynie naturalny tłuszcz pochodzący z awokado. Szybka, smaczna, prosta!




Składniki:

- 2-3 awokado (ja użyłam 1 ekstremalnie dojrzałego i 2 taki ok)
- 2 opakowania mozzarelli 
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- świeża bazylia 
- sól, pieprz
- ew. odrobina oliwy (u mnie taka z chili)

Wykonanie:

Jak to w sałatce bywa - wszystko kroimy i mieszamy. (awokado obieramy wcześniej ze skórki! a to dojrzałe można po prostu rozkroić i wygrzebać łyżeczką).
Najlepsza metoda krojenia bazylii to zwinięcie jej w rulon i ciachanie w takiej postaci. Jeśli nie chcemy długich pasków wystarczy przeciąż rulonik na pół.

Smacznego!!!


Bardzo smaczna breja! ;)




Wszystko gotowe, tylko gdzie to mięso z grilla?!

 Dobra na piknik, świetna na gilla, super na lunch i wręcz idealna na imprezę z okazji zakończenia matur! Choć i w trakcie nauki można się nią zajadać - w końcu to samo zdrowie!




Piknik majowy Posiłek dla maturzysty Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja Hola Mexico 4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz